Her treffer du kirken i påsken


Påsken er ikke avlyst! Den norske kirken i Bærum sender musikkandakter på nett alle helligdager, og vi er også tilgjengelige for samtaler i påsken.

 

Selv om alle fysiske gudstjenestene er avlyste er det mye som skjer i kirkene i påsken. Flere menigheter sender andakter og gudstjenester på sosiale medier i påsken. Listen nedenfor oppdateres kontinuerlig. Merk at oversikten kan være ufullstendig, så det kan være lurt å sjekke menighetens hjemmeside

Gudstjenester/andakter på Facebook
Palmesøndag kl 17: Helgerud kirke
Skjærtorsdag kl 17: Haslum kirke
Langfredag kl 17: Snarøya kirke. Ingeborg Aadland og musikere. 
1. Påskedag kl 17: Høvik kirke. En gruppe fra Bærum Bachkor deltar.  
2. Påskedag kl 17: Østerås kirke. Henrik Syse taler.

Musikkevenemang på Facebook
Påskemeditasjon fra Tanum kirke
Meditasjonskonsert fra Jar kirke

Lik eller følg Den norske kirke i Bærum på Facebook eller gå med i gruppen Musikk & kultur i bærumskirkene om du ønsker holde deg oppdatert om hva som skjer i påsken.  

Andakter
Skjærtordag kl 09: dagens påskerefleksjon fra Bryn kirke. Kan sees på menighetens nettside og på Bryn menighets facebooksider.
Langfredag kl 09: dagens påskerefleksjon fra Bryn kirke. Kan sees på menighetens nettside og på Bryn menighets facebooksider.
1. påskedag kl 09: dagens påskerefleksjon fra Bryn kirke. Kan sees på menighetens nettside og på Bryn menighets facebooksider.
1. påskedag: andakt fra Fornebulandet menighet. 

Samlinger og samtaler for ungdom
Profilen @ungdomsarbeid_i_karantene sender morgensamlinger hver dag fra lørdag 4. april til 13. april på Instagram. Det er også mulig å se samlingene i etterkant om man ikke har mulighet til å være med live. I tillegg kommer det litt divese på Instagram og tiktok. 

Samtaletilbudet 13-20 er tilgjengelige på telefon, hjemmeside og chatt mandag - onsdag i påskeuken. 

Samtaler
Vi i Den norske kirke i Asker og Bærum ønsker å være til stede for samtaler denne påsken, som blir annerledes for oss alle. Det vil være kontaktinformasjon til ansatte som er på vakt på nettsidene til hver menighet. 

Andre tilbud i påsken
•    Besøk kirkene utendørs: Høvik kirke setter ut blomsterkors kl. 09 på 1. påskedag. Det tas inn om kvelden. Lommedalen kirke vil også ha blomsterkors utenfor kirken, hvor turgjengere kan oppleve og bidra inn til påskestemningen. 
•    Aktivitetsløype: Tanum kirke setter opp en aktivitetsløype med påsketema. Start rett ved kirken. 
Vi oppfordrer turgjengere til å holde avstand til hverandre også ved kirkene og følge de sentrale retningslinjene om at maks 5 personer må samles til enhver tid.
•    Få påsken hjem til deg: Lommedalen menighet og Tanum menighet har utviklet påskepakker for alle i familien, både liten, medium og stor! Du finner den digitalt på deres nettsider: www.lommedalen-menighet.no, www.tanum-menighet.no
•    Gudstjenester på TV. NRK sender gudstjeneste hver helligdag klokken 11:00.

Kiming og ringing i kirkeklokker
Det vil være normal høytidsringing klokken 17-18 påskeaften og klokken 11 første påskedag. I tillegg vil noen kirker ringe inn helgen klokken 17 lørdager i koronatiden. 

Kirke på nett
Vi tipser også om at på www.nettkirken.no kan du tenne lys, lese refleksjoner rundt søndagens prekentekst eller chatte med en prest.

Kirkens SOS er tilgjengelig hele døgnet på telefon 22 40 00 40.

Bilde: Lommedalen kirke/Oddvar Tveito

Tilbake